Vad gör vi?
Vi möjliggör drömmar
De verksamheter inom EFK som vill, har kapacitet, och är betjänta av att organisera sig i statsbidragsberättigade former har möjligheten att ansluta sig till EFK UNGs Bidragsspår.
Detta ger resurser och möjligheter att utveckla och förbättra det lokala arbetet med och för barn och ungdomar. Vi är stolta över att EFK UNGs Bidragsspår är med och gör kvalitativa och välbesökta projekt och satsningar över hela Sverige.


Vad kan vi hjälpa dig med?
Vad roligt att ni har hittat hit och vill bilda en bidragsspårsförening!
Villkor för att vara med i EFK UNGs Bidragsspår är:
1. En självständig förening med egen styrelse och eget årsmöte
2. Godkända stadgar
3. Medlemslistor
4. Verksamhetsbeskrivning
Läs först igenom dokumentet
Handledning
De dokument som behöver skickas in för en ny förening:
Ansökan – när ni vill ansluta er förening till EFK UNGS Bidragsspår
Stadgar för lokalförening – exempel på stadgar som uppfyller alla bidragskrav
Mall för medlemslistor – ska inte skickas in vid ansökan om föreningsbildning.
Verksamhetsbeskrivning – skickas in varje år från varje förening.
Nedan ger vi ett exempel på hur det ser ut när en förenings bildas:
Barn- och ungdomsverksamheten i Blåvikens kyrka kommer på att den skulle vara betjänt av att bilda en förening och vara ansluten till EFK UNGs Bidragsspår. Föreningen ”Blåvikens Unga” bildas och antar stadgar och styrelse. (Vi rekommenderar alla föreningar att följa EFK UNGs Bidragsspårs mall för stadgar eftersom den uppfyller alla bidragskrav.)
För att ansöka om medlemsskap skickar föreningen in två dokument, dels själva ansökan och dels föreningens stadgar. Efter beslut av EFK UNGs Bidragsspårs styrelse blir Blåvikens Unga en godkänd medlemsförening. I januari varje år måste sedan Blåvikens Unga rapportera in antalet medlemmar under det gångna året och detta görs via ett formulär. Dessutom behöver föreningen skicka in en underskriven verksamhetsbeskrivning, också det i januari varje år. Blåvikens Unga kommer då med i EFK UNGs Bidragsspårs ansökan om statsbidrag som görs till statliga Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) den 1 september varje år. Om ansökan godkänns av MUCF får föreningen sin del av statsbidraget, i enlighet med styrelsens beslut, i början på kommande år.
För mer information kontakta handläggare
Handledning
En sida med relevanta dokument för att
upprätthålla och arbeta med den lokala föreningen.
Försäkring
Information om den försäkring som
gäller för medlemmar.
Försäkring
EFK UNGs Bidragsspårs medlemmar i de lokala föreningarna är försäkrade genom en så kallad församlingsförsäkring hos SamSpar. Från och med 1 januari 2014 har försäkringen ett nytt försäkringsnummer som ska användas vid kontakt med försäkringsbolaget.
Vilka är försäkrade?
Alla barn, ungdomar, ledare och funktionärer som deltar i föreningens barn- och ungdomsarbete.
För vilka arrangemang gäller den?
Försäkringen gäller arrangemang anordnade både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt (45 dagar/resa i hela världen förutom Nordamerika).
När är man försäkrad?
Medlemmen är försäkrad såväl under själva aktiviteten som på väg till eller ifrån den.
Skadeblankett för olycksfall fylls i, skrivs ut och skickas till oss på EFK UNGs Bidragsspår (som sedan skickar den till försäkringsbolaget). Om du har frågor är du välkommen att kontakta handläggaren via mail eller telefon.
Stipendium
Kan ansökas av både föreningar och enskilda medlemmar i en Bidragsspårsförening.